Ontsmettingssystemen


Voor een veilig vervoer van vee zijn goede ontsmettingsoplossingen een must. Wij bieden hierin optioneel zowel vloeistof vernevelende als thermische oplossingen zoals ons TADD (=Thermo Assisted Drying and Decontamination) systeem. Met ons ATC (=Automatic Tire Cleaning) systeem zijn de banden zonder stilstand te ontsmetten.

Berdex ATC-SYSTEEM


Het Berdex Automatic Tire Cleaning systeem is al twintig jaar dé oplossing om de banden van uw voertuig veilig en snel te ontsmetten zonder stilstand.

De voordelen van het gebruik van ons ATC-systeem:

  • Ontsmetten is met het ATC-systeem makkelijker dan traditioneel handmatig ontsmetten en zal daarom ook consequenter gebeuren. Het is veel gebruiksvriendelijker voor de chauffeur.
  • Voor het gebruik is het dragen van beschermende kleding en handschoenen niet nodig. De bediening gebeurt immers vanuit de cabine.
  • Bij het traditioneel inspuiten van ontsmettingsmiddel op warme banden kunnen dampen vrijkomen. Bij het ATC-systeem, met bediening op afstand, heeft de chauffeur hier geen last van.
  • Het ATC-systeem is een drukvrij en veilig systeem omdat er geen gebruik gemaakt wordt van perslucht.
  • Het systeem is zonder risico’s op zowel nieuwe als bestaande voertuigen te monteren. Wij maken namelijk géén gebruik van het persluchtsysteem van uw voertuig.
  • Het gebruik van het ATC-systeem levert, doordat er geen stilstand is, een enorme tijdswinst op ten opzichte van handmatig ontsmetten. Hierdoor is de 
  • Terugverdientijd zeer kort (een tot twee maanden). 
Inschakelen in de cabineInschakelen in de cabine
Verneveling ontsmettingsmiddel Verneveling ontsmettingsmiddel
handsproeier handsproeier
Een veilig, lekvrij én gebruiksvriendelijk systeem om de banden van uw voertuig snel te ontsmetten!

TADD systeem.


Thermo Assisted Drying and Decontamination. Vloeitofvernevelende en thermische oplossingen voor een veilig vervoer van vee.

TADD systeem Thermisch reinigen van het voertuig TADD systeem Thermisch reinigen van het voertuig
Ontsmetting van binnenzijde voertuig door vernevelingOntsmetting van binnenzijde voertuig door verneveling

De voordelen van een Berdex


Al onze oplossingen