December 2021
Jaargang 1
Editie 3

In deze editie

 1. Aftrap van Bertje Editie 3
 2. Nieuws uit Wanroij
 3. Tips van Bertje
 4. Klant in beeld
 5. Nieuwe trailer Peeters De Bakker
In deze editie

Aftrap van Bertje Editie 3


Beste relatie,

Bertje en Berdex willen jullie graag nog meenemen naar de afgelopen periode, voordat we het nieuwe jaar gaan inluiden.

In deze nieuwsbrief zullen weer een aantal zaken worden besproken, zoals: nieuws uit Wanroij, tips van Bertje, klanten in beeld en een kerstgroet.

Bertje en het team van Berdex wensen u veel leesplezier toe!

COVID-19 & Berdex klanten/relaties


Zoals hedendaags in het nieuws is, kunnen wij als Berdex ook het COVID-19 virus niet negeren. Dit betekent dat wij graag het bezoek in de fabriek willen beperken en dat wij onze reparatieklanten willen vragen om te wachten bij de koffieautomaat en/of te melden bij de reparatiebalie. De koffie staat klaar, maar houdt graag rekening met onze medewerkers en hun gezondheid.

Achterterrein + elektrohok


De afgelopen periode heeft Berdex het een en ander gedaan om ruimte te creëren, maar anderzijds ook een nieuwe (ruime) ruimte gecreëerd waarop het fijne elektra gemaakt kan worden. Zo is afgelopen periode het achter terrein aangepast, waardoor omkeren met trailers makkelijker wordt en meer plaats is voor ons eigen magazijn. Dit alles is tot stand gekomen door een samenwerking met externe partijen maar ook onze medewerkers hebben waar het kon een mooie bijdrage kunnen leveren!

Sinterklaas op bezoek bij Berdex


Na een jaar van afwezigheid door COVID-19 kwam Sinterklaas samen met zijn Pieten op 20 november weer een bezoekje aan Berdex brengen. Zij hebben alle kinderen en kleinkinderen goed verwend. Ook kwam Sinterklaas nog voor een tweede keer op bezoek bij Berdex op 3 december. Sinterklaas heeft samen met zijn Pieten een rondje door de fabriek en het kantoor gemaakt en had voor al het personeel een heerlijke chocoladereep meegenomen. Bedankt Sinterklaas!

Test met Sando puinbreker


Berdex staat veelal bekend om haar (kwalitatieve) varkenstrailers, maar daarnaast bouwt Berdex ook met regelmaat dolly’s voor puinbrekers. Door onze jaren ervaring hebben we weinig problemen gekend met onze dolly’s tot afgelopen jaar, waarbij er problemen ontstonden met de remmechaniek.

Kosten wat kost wilde Berdex ervoor zorgen dat de volgende af te leveren dolly weer vlekkeloos op pad kon en dat onze klant gerust haar puinbrekers kon vervoeren. Zo hebben wij diverse remmentesten uitgevoerd, beladen proef gereden, diverse (half)-fabrikanten op bezoek gehad en door dit hele traject succesvol te doorlopen, heeft Berdex weer een pracht dolly opgeleverd aan de klant!

Puik kwaliteits werk wederom!

TechnoPromo


In oktober was het weer tijd voor TechnoPromo. Twee ochtenden hebben wij leerlingen van groep 7 en 8 ontvangen voor een bedrijfsbezoek. Deze keer kwamen de leerlingen uit Mill en uit Westerbeek. Ze kregen een presentatie, rondleiding door de fabriek en mochten zelf ook allemaal lassen. De leerlingen zijn met een goodiebag en het kunstwerk dat ze gemaakt hebben terug naar school vertrokken. Hopelijk hebben wij de leerlingen weten te enthousiasmeren voor een opleiding in de techniek!

Tips van Bertje


Rubbers op knopkasten tegen bevriezing
Rubbers op knopkasten tegen bevriezing

De periode waarin de maanden een “R” bevatten, is er kans op vorst. Diverse onderdelen van onze trailers kunnen door gebruik minder vriesbestendig worden, zo ook onze knopkasten.

Bertje wil daarom de klant op de hoogte brengen dat wij rubbers op voorraad hebben liggen.

Heeft u interesse of wilt u deze gemonteerd hebben op uw trailer, neem dan contact op met het magazijn- en/of reparatie afdeling.

Werklampenactie

Naast het feit dat het steeds kouder wordt, is het in deze maanden ook zeer lang duister. Dat betekent dat goede verlichting erg belangrijk is voor uw veiligheid, die van anderen en werkomgeving. Bertje heeft daarom een mooie deal kunnen maken met Berdex om ze scherp aan te kunnen bieden.

Geldig tot en met 31 januari 2022.

€ 29,95 excl.Btw per werklamp

€ 124,95 excl.Btw per 5 stuks

€ 475,00 excl.Btw per 20 stuks

Klant in Beeld - Stable Brothers (losbruggen)


Berdex, meer dan transportmiddelen voor levende dieren!

Afgelopen september mocht Berdex een opdracht ontvangen van Stable Brothers in Genderen voor het produceren en leveren van een Berdex losbrug voor Compaxo in Zevenaar.

Stable Brothers B.V. van Martijn van Hemert en Antoine Schilders is een turn key leverancier in de agrarische sector. Het bedrijf is in 2020 opgericht vanuit de passie voor het ondernemen in de agrarische sector. Het ondernemen is de mannen van Stable Brothers op het lijf geschreven. Met een netwerk wat alle continenten omvat, kunnen zij altijd een passende oplossing bieden.

In deze bijzondere tijd zien zij vooral kansen. Door bezig te zijn met innovatie en verduurzaming wil Stable Brothers de sector bedienen, zodat de branche ook een langere toekomst toebedeeld is.

 • Hygiëne
 • Complete Farm Management (personeel, Voermanagement, energie etc.)
 • Welzijn van dieren

Zijn enkele stellingen welke zij hoog in het vaandel hebben staan en waar zij iedere dag weer mee op weg zijn.

Dat Martijn van Hemert contact met ons opnam is geen toeval. Berdex kent de familie Van Hemert al tientallen jaren als degelijke en loyale klanten op het gebied van transport van levende dieren. De order van Stable Brothers was voor Berdex de tweede opdracht voor de constructie en levering van een losbrug in 2021.

Begin dit jaar mochten wij 2 losbruggen leveren bij één van de grootste slachthuizen van Polen. De losbruggen werden in Wanroij geproduceerd en door onze eigen mensen ter plaatste geïnstalleerd en in gebruik gesteld.Ook in het verleden mocht Berdex al verschillende keren losbruggen leveren aan slachthuizen en grote stallen.

Wat wij belangrijk vinden, dit geldt ook bij de productie van onze trailers, is dat klanten een product geleverd krijgen waar ze jaren mee vooruit kunnen. Zonder problemen en stilstand.

Veelal gaat de hele transport van levende dieren over een drietal zaken:

 • Tijdsbesparing
 • Rendement
 • En eigenlijk wel als belangrijkste, het dieren welzijn.

Berdex probeert hierin een belangrijke bijdrage te leveren door innovatief te zijn en te begrijpen wat de klant wil. We produceren onze producten altijd in overleg met de klant. Waar nodig zullen we op locatie de situatie opnemen en ons advies geven.

Degelijk en innovatief vanuit eenvoud

Nieuwe trailer Peeters de Bakker, een sierlijke verschijning!


Trots zijn we dat we wij een fantastische trailer mogen afleveren aan een trouwe Belgische Berdex klant van het eerste uur.

De keuze van Peeters De Bakker om de eerste dwars geventileerde trailer aan te schaffen heeft allereerst te maken met de veranderende markt. Een markt waarin we dierenwelzijn naar een hoger level tillen. Dit is waar Peeters De Bakker zich in kan vinden en het dus belangrijk vindt in hun wagenpark nu ook een complete XVB (dwars geventileerde trailer) te hebben.

Maar daarmee is de kous niet af. Lennert Peeters heeft ook gekeken naar een ander facet van dierenwelzijn. De nieuwe trailer is voorzien van Type 2 ofwel VLD (vervoer levende dieren) certificaat.

Voor het vervoeren van levende dieren zijn voor Europa regels vastgesteld. Als je levend vee langer dan 8 uur gaat vervoeren, dan moet het voertuig aan een aantal eisen voldoen. Dit is gewaarborgd door een zogenaamd VLD-certificaat.De inrichting moet voldoen aan de eisen, die zijn gesteld in Verordening (EG) NR. 1/2005. In deze verordening staan de algemene eisen beschreven, die gelden voor alle vervoermiddelen voor lange transporten. 

De trailer is verder voorzien van een zogenaamd RL hek. Dit om dieren in een mindere conditie netjes en rustig apart te kunnen zetten. Dit voorkomt stress bij het bewuste dier en bij de andere dieren. Verder is de trailer voorzien van een camera om deze mooie trailer schadeloos overal in te kunnen manoeuvreren. Want zeg nu zelf….. dit is toch een plaatje om te zien. 

Berdex maakt veel mooie trailers, maar dit is er weer eentje om iets meer aandacht aan te besteden. 

Old English design door Lennert bedacht en door de Spuiterij Van Boxmeer in Schijndel zo gespoten. Bekijk de details……

Bijzonder is ook de oprichtingsdatum op de trailer. Het “Since 1990” is een eerbetoon aan de ouders van Lennert en zijn zus Sige welke tevens de oprichters zijn. 

Berdex en Bertje wenst Peeters De Bakker veel succesvolle kilometers.

Kerstgroet vanuit Berdex


Beste relatie,

 

Berdex wil jullie via deze weg danken voor ieders bijdrage in 2021!

 

Ondanks de hectische periode waarin wij momenteel verkeren in deze wereld, hebben wij desondanks alle beperkingen samen met jullie er weer een mooi jaar van kunnen maken.

 

Berdex wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2022 toe!