In deze editie

 1. Aftrap Bertje editie 2
 2. Nieuws uit Wanroij
 3. Tips van Bertje
 4. Klant in beeld
 5. Kijkje in de keuken van Bertje
In deze editie

Aftrap van de 2e editie Bertje!


Door Bjorn Deckers

Beste relatie,

Na enkele mooie reviews over onze vorige nieuwsbrief in juli, is de 2e nieuwsbrief alweer een feit.

In deze nieuwsbrief komen een aantal leuke, interressante en belangrijke weetjes terug, waaronder: teambuildingactiviteit, wijzigingen in wet-/ en regelgeving en andere belangrijke zaken.

Bertje en team Berdex wensen u, de lezer, veel leesplezier toe!

Veiligheid voorop


Als Berdex hebben wij veiligheid hoog in ons vaandel. Wij, als Berdex, streven er daarom naar om ook voldoende BHV’ers aanwezig te hebben op elk moment dat er gewerkt wordt bij Berdex. Daarom hebben Stefan Coenen, Vaceslav Sycugov, Sven van Sambeck en Bjorn Deckers deelgenomen aan een BHV-cursus en deze succesvol afgerond!

Top gedaan!

Bezoekje aan Cravt in Uden


Op zaterdag 2 oktober stond het volgende uitje op de planning. Om 13:30 uur vertrokken wij met de bus richting Uden. Op de planning stond Cravt Brouwlokaal. Hier hebben wij gezellig met een grote groep collega’s speciaalbiertjes gedronken. Daarna hebben we samen nog een hapje gegeten en zijn we als afsluiting nog naar een andere kroeg geweest. Om 21:30 uur vertrok de bus weer richting Berdex. Het was een zeer geslaagde middag/avond!

Nieuwe collega's begonnen


Piet van de Mortel
Sinds 30 augustus is Piet van de Mortel werkzaam binnen ons
bedrijf. Piet is 16 jaar oud en woont in Ledeacker. Hij zit in het eerste jaar van de opleiding constructiewerker. Piet is iedere woensdag, donderdag en vrijdag bij ons aan het werk. Piet werkt op onze chassisbouw afdeling.

Etiënne Kaus
Ook Etiënne Kaus is sinds 30 augustus werkzaam binnen ons bedrijf. Hij komt uit Groesbeek en is 22 jaar oud. Etiënne zit in de eerste leerjaar van de opleiding eerste monteur mechatronica en is ook op woensdag, donderdag en vrijdag bij ons aan het werk. Etiënne is werkzaam op onze nieuwbouw afdeling.

Kamil Karpowicz
Op 30 augustus is ook Kamil Karpowicz bij ons begonnen. Kamil is geboren in Polen en woont in Wanroij. Hij is 30 jaar oud en werkt op onze chassisbouw afdeling.

Wij wensen onze nieuwe collega’s heel veel succes!

Tips en nieuwtjes van Bertje!


Door Jan-Willem Broekman

De winter komt er weer aan dus Bertje deelt hieronder graag een aantal “wintertips” .

Water aflaten drinknippelsysteem

Om beschadigingen te voorkomen aan het drinksysteem in het voertuig, is het raadzaam om water uit het systeem te laten waardoor er geen vorst in de leidingen kan ontstaan. Dit doe je in de volgende stappen:

 1. Kraan op ontluchten zetten
 2. Water uit de vulleidingen laten lopen, de achterste drinknippel in
 3. de onderste vloer indrukken
 4. Systeem weer op druk zetten
 5. Kraan weer terug zetten in “oude” stand

Speedcontrollers resetten

In het kader van: je moet het maar net weten, heeft Bertje ook nog een tip over speedcontrollers.
Speedcontrollers kunnen gereset worden door middel van zekeringen. De stappen zijn als volgt:

Let op: het systeem moet uit staan bij het resetten.

 1. De gehele rij 15A (blauw) demonteren
 2. De gehele blauwe rij terugsteken
 3. Bij de verwijderde zekering kijken of het rode lichtje brand op de
 4. zekeringhouder
 5. De speedcontrollers zijn succesvol gereset!

Verplichting voor bandenspanningscontrolesysteem


Het wordt verplicht om op nieuwe typegoedkeuringen en registraties een bandenspanningscontrolesysteem aan te brengen op aanhangwagens en opleggers. Voor nieuwe type goedkeuringen is dit verplicht vanaf 6 juli 2022 en voor nieuwe registraties is dit 7 juli 2024.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met de afdeling service & onderhoud via 0031-485 477 203 of service@berdex.nl

Berdex onderdelen catalogus


Wat velen wellicht niet weten, is dat Berdex op haar website een onderdelen boek heeft. In dit onderdelenboek zijn veel materialen terug te vinden die bij Berdex besteld kunnen worden.

Heel eenvoudig en toegankelijk om materialen te bestellen. Wij zullen zorgen dat dit voor u op tijd gereed ligt of dat dit naar het gewenste adres verzonden wordt!

Via onderstaande button kom je direct terecht in het onderdelenboek. De eerste keer maak je hiervoor gemakkelijk een inlog aan.

Onderdelenboek
Klant in Beeld - Gloudemans

Door John Mulder

40 jaar Berdex bij Gloudemans

Berdex’ klant sinds jaar en dag is Gloudemans Transport in Vinkel. Harrie (71 jaar) runt nu samen met zijn zoon Frank (40 jaar) het familiebedrijf.

Harrie is de 2e generatie Gloudemans en heeft een lange tijd met zijn broer Nico het bedrijf gerund. Totdat Nico enkele jaren geleden is overleden.

Eigenlijk kloppen de 40 jaar niet helemaal. De familie Gloudemans was namelijk al klant op het moment dat de familie Van den Berg (naamgever van Berdex) nog in Mill zat.

In de 40 jaar, zegt Harrie, zeker 25 motorwagens, aanhangers en opleggers afgenomen te hebben bij Berdex. Over een loyale klant gesproken..... De eerste voertuigen waren nog in de oorspronkelijk rode kleur, maar op de duur gingen ze over naar het nu zo bekende blauw wit. Ooit ontstaan omdat blauw en wit de kleuren waren van het toenmalige Dumeco.

Waar velen op 67-jarige leeftijd denken aan stoppen met werken denkt Harrie daar nog zeker niet aan. Hij is een graag geziene persoon bij Berdex in Wanroij, waar hij de onderdelen afhaalt of onderhoud aan de voertuigen laat doen.

Het huidige wagenpark bestaat uit 12 voertuigen. 2 motorwagen en aanhanger combinaties, 1 motorwagen en 9 opleggers. Harrie praat trots over hun bedrijf en over de mensen die al lang in dienst zijn. Patrick bijvoorbeeld zit al 28 jaar op de planning, en één van de 14 chauffeurs is zelfs al 37 jaar in dienst.

Waar Gloudemans Transport vroeger zowel rundvee als varkens reed, hebben ze zich nu echt toegelegd op het transport van biggen en slachtvarkens. Dit voor Vion en Interporc, maar ook voor particuliere bedrijven.

Harrie vanwaar jouw loyaliteit aan Berdex? Dit omdat Berdex een kwalitatief goede trailer levert, maar nog belangrijker...... de service is goed. De mensen weten waar ze het over hebben.

Berdex is trots op en blij met haar klanten. De klanten welke ons bedrijf maken en hebben gemaakt tot wat het nu is.

Kijkje in de keuken van Bertje – Toon de Kleijnen


Door Britt Roelofs & Bjorn Deckers

Een van onze gewaardeerde collega’s zal binnenkort afscheid nemen bij Berdex. Toon mag namelijk gaan genieten van zijn pensioen. Dit afscheid zal natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en daarom wordt dit afscheid gevierd op 5 november bij de Heksenboom in Sint Anthonis. Voor dat het zo ver is, willen wij graag jullie nog meenemen in wie Toon is en wat hij allemaal voor ons heeft gedaan.

Toon de Kleijnen is gestart als automonteur bij diverse autobedrijven. Het laatste autobedrijf waar hij voor gewerkt heeft was Geene. Het werk nam af bij het autobedrijf en in 2012 is hij begonnen bij Berdex. Eerst uitgeleend door Geene en vervolgens is hij in 2014 in vaste dienst bij Berdex gekomen.

In de periode vanaf 2014 heeft Toon zich voortdurend ingezet om CVB- en XVB ventilatiesystemen te verbeteren met collega’s. Als vakman vond hij dit zeer mooi dat hij dat bij Berdex heeft mogen doen. Toon wilde graag nog toevoegen tijdens het interview: “ik heb altijd met enorm veel plezier bij Berdex mogen werken”.

Naast dat hij veelal gewerkt heeft in Wanroij, is hij ook in Canada & Rusland geweest om daar mee te werken en het begeleiden in de fabriek. Volgens Toon is dit een van zijn mooiste hoogtepunten in zijn carrière.

Tijdens het interview gaf hij aan dat hij zijn collega’s maar ook zijn electronica werkzaamheden gaat missen, wij hem natuurlijk ook.

Nu het moment bijna daar is om te genieten van zijn pensioen, behoudt hij toch zijn volle agenda. Deze pensioenstijd gaat hij namelijk invullen met zijn kleinkinderen en vrouw, om samen te genieten van het pensioen. Daarnaast zal hij links en rechts nog wat hobbyen bij bijvoorbeeld kleinkinderen. Dit alles hoopt Toon de komende jaren nog in goede gezondheid te doen.

Toon, namens Bertje en team Berdex, willen wij jou alvast danken voor alle jaren inzet, enthousiasme en positivisme!

Bedankt!

Gesloten met kerst & nieuwjaar:

Door Britt Roelofs

Ons bedrijf is vanaf zaterdag 25 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022 gesloten.

Uiteraard staan wij klaar voor storingen en/of problemen op het volgende nummer: 06-51134678

Gesloten met kerst & nieuwjaar: