In deze Bertje van Berdex editie:

  1. Wie is Bertje?
  2. Tips uit Wanroij
  3. Tips van Bertje
  4. Klant in beeld
  5. Kijkje in de keuken van Bertje
In deze Bertje van Berdex editie:

Wie is Bertje?


Door John Mulder

Beste relatie,

We vinden het belangrijk u op de hoogte te kunnen houden van allerlei zaken welke zich afspelen rondom de firma Berdex en in de branche waarin we allemaal opereren.

Wij denken dat we dat het beste kunnen doen middels een nieuwsbrief. Een nieuwsbrief met een naam.

Mogen we u voorstellen aan Bertje?

Bertje van Berdex dus. Waarom een naam aan een nieuwsbrief? Zoals u ons waarschijnlijk kent vinden wij contact met onze relaties belangrijk. Daarom hebben we Bertje van Berdex in het leven geroepen.

Bertje zal u proberen periodiek op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en veranderingen, leuke wetenswaardigheden, nieuws van de Berdex werkvloer zoals jubilea en nieuwe medewerkers, klant in de picture, tips en adviezen, etc.

Bertje van Berdex is onze nieuwe virtuele collega en de medewerkers van Berdex zullen hem voorzien van de bovengenoemde informatie. Dus Bertje staat symbool voor het gehele team van Berdex.

Bertje groet u.

Nieuws uit Wanroij

Door Bjorn Deckers

Geslaagd en over naar volgend jaar!

Binnen Berdex zijn er wederom een aantal BBL-studenten geslaagd en/of het leerjaar goed hebben afgerond. Zo hebben Ruud Peters en Robbie Loeffen hun diploma gehaald!

Dirk Ebbers, Rob Geurts, Raoul Miggiels, Kevin Nielen en Ruben Wientjes hebben het leerjaar succesvol afgesloten met allen mooie resultaten!

Top gedaan jongens!

 

Nieuws uit Wanroij
Oprichting van Berdex Events en haar eerste evenement is een feit!

Binnen Berdex zijn er een aantal enthousiastelingen gestart met Berdex Events! Een club (jonge) werknemers die zorg dragen voor activiteiten, teambuilding en amusement. Zo heeft Berdex een maandelijkse vrijdagmiddagborrel en heeft de club al haar eerste activiteit georganiseerd.

Zeer geslaagd en smaakt uiteraard naar meer!

Tips en nieuwtjes van Bertje!

Tips en nieuwtjes van Bertje!

Door Jan-Willem Broekman

Wabco Smartboard II

Wabco heeft een verbeterd ontwerp en functies ontwikkeld waarin de kwaliteit en snelheid van de bediening verbeteren. Het Smartboard wordt standaard geleverd met een nieuwe (verbeterde) batterij. Voor ADR-toepassingen is er een variant zonder baterijen beschikbaar.

Belangrijkste verbeteringen:

  • Veel groter display;
  • Temperatuurbereik van 30 C tot +65 C;
  • Vaak gebruikte menuonderdelen worden favorieten;
  • Eenvoudige vervanging van de batterij zonder dat het display gedemonteerd moet worden.

Deze nieuwe Wabco Smartboard II wordt natuurlijk ook bij onze toekomstige trailers gemonteerd!

Stootbalkgoedkeuring

Ook in de regelgeving van stootbalken worden nieuwe eisen/regels gesteld. Zo gaat binnenkort de regelgeving veranderen van R58.02 naar R58.03. Dat houdt voor ons in dat de stootbalk (bumper) van 100x100x10mm naar 120x120x10 gaat. Daarnaast is ook de maximale hoogte vanaf het wegdek minder geworden (van 550mm naar 450mm).

Stootbalkgoedkeuring

Bandenspannings/ monitoringssysteem

De Europese Unie heeft onlangs een gewijzigde Global Safety Regulation gepubliciceerd, waarin opvalt dat aanhangwagens en opleggers vanaf juli 2022 verplicht moeten worden uitgerust met een controlesysteem voor bandenspanning. Dit geldt voor nieuwe typegoedkeuringen vanaf 6 juli 2022 en voor nieuwe registratie op 7 juli 2024. De RDW verwacht eind 2021 met conceptteksten te komen om het een en ander te verduidelijken.

Bandenspannings/ monitoringssysteem

Gasveerhulpmiddel ook bij Berdex verkrijgbaar!

Het gasveer demontage/montage gereedschap is ervoor bedoelt om op een makkelijke en veilige manier gasveren te monteren en demonteren.

Dit hulpmiddel is te verkrijgen via ons magazijn, onder vermelding van: art.nr 24051061.

Gasveerhulpmiddel ook bij Berdex verkrijgbaar!

Klant in beeld - Peeters de bakker


Door John Mulder

Eind vorige eeuw, rond 1998 was Herman Peeters, van Peeters – De Bakker uit Kalmthout, de eerste Belgische varkenstransporteur welke koos voor de BERDEX klapvloertrailer. In de daaropvolgende jaren kocht Peeters – De Bakker 14 BERDEX trailers in Wanroij.

Nu in 2021 wordt de firma Peeters -De Bakker, bekend van haar mooie blauw - witte trekker oplegger combinaties, bestuurd door Lennert Peeters en zijn zus Sige Peeters. Herman bestuurt nu enkel nog zijn vrachtwagen. Iedere ochtend om 06.00 uur gaat Herman op pad.

Ondertussen rijdt de firma met 9 trekker oplegger combinaties in vooral België. In hoofdzaak rijden ze voor Belgium Porc Group, maar ook rijden ze voor andere opdrachtgevers als het in de agenda past.

Begin dit jaar kochten Lennert en Fige hun eerste dwars geventileerde XVB uitgevoerd als type 2 voor eventueel transport op lange afstanden. Op de vraag waarom deze stap, antwoordt Lennert: ‘we willen klaar zijn voor de toekomst’. Aankomende jaren zal het steeds belangrijker worden wanneer je voor keurmerken als ‘Beter Leven’ rijdt. ‘Ook wij vinden het belangrijk om hier een goede keuze te maken. En.. stiekem zijn we wel zoveel truckliefhebber dat we het bijna niet kunnen afwachten om het eindresultaat te zien van een XVB trailer in de Peeters – De Bakker kleuren’.

Einde van 2021 zal het wagenpark van Peeters – De Bakker dan ook 10 BERDEX trailers groot zijn.

Op de vraag waarom BERDEX, hoeft Lennert niet na te denken; een fantastische service en ondersteuning, alles is gedocumenteerd. De afwerking van een BERDEX is top. Dit vindt je weer in de restwaarde en de vraag naar BERDEX trailers in de gebruikte handel. En het belangrijkste is toch wel dat iedere chauffeur met een BERDEX op pad kan. De BERDEX is een zeer eenvoudige trailer met een hoog gebruiksgemak.

Dat horen, wij van BERDEX, natuurlijk graag!

Kijkje in de keuken van Bertje – Ruben Wientjens


Door Britt Roelofs & Bjorn Deckers

Ruben Wientjens, een 20-jarige medewerker, is zijn loopbaan in 2017 gestart bij Berdex. Vanuit deze start in 2017 heeft hij de gehele organisatie leren kennen. Hij startte bij chassisbouw, vanuit prefab is hij doorgegroeid naar de nieuwbouw afdeling. Dat wil zeggen dat hij nu een echte allrounder is!

Momenteel is hij bezig met een opleiding ‘constructie- en plaattechnoloog niveau 4’ aan het Summa college. Het eerste leerjaar heeft hij inmiddels succesvol afgesloten.

“In mijn 3e leerjaar van de middelbare school zocht ik een snuffelstage (een stage voor middelbaarberoepsonderwijs om bedrijven te leren kennen). Deze stage heb ik toen bij Berdex uit mogen voeren. Tijdens de introductie vertelde een collega; je mag hier geen wind laten want Ruben die snuffelt alles op”, vertelde Ruben lachend. Dat was eigenlijk voor Ruben het eerste (humoristische) contact met Berdex.

Voor zijn BBL-opleiding die hij ging volgen na zijn middelbaar onderwijs werd ingezet, was de keus ook niet moeilijk voor Ruben om bij Berdex te starten. “Ik had meerdere bedrijven maar ik dacht eigenlijk bij het eerste gesprek al dat ik voor Berdex wilde werken. Afwisseling in de werkzaamheden en dicht bij huis zijn dan toch belangrijke keuzes”, vertelde Ruben.

In de afgelopen 4 jaar is Ruben een waardevolle kracht geworden, die het meest trots is op zijn persoonlijke groei. “In het begin moest ik veel leren en maakte ik kleine onderdelen. Nu kan ik bijna alles maken en heb ik het hele bedrijf al leren kennen”, vertelde Ruben.

Bij de vraag: ‘omschrijf in een aantal woorden Berdex’, begon Ruben toch voorzichtig te lachen. “Feesten en Vrijdagmiddagborrels zijn het leukst”, vertelde Ruben lachend. “Zonder gekheid, het product van A tot Z maken en uiteindelijk zien wat het resultaat is, is mooi om te zien dat dit allemaal hier kan in Wanroij”.

Naast zijn werkzaamheden binnen Berdex, neemt hij ook deel aan Berdex Events. “In mijn vrije tijd organiseer ik ook veel en het leek mij ook leuk om bij Berdex mee te kunnen helpen en sparren over activiteiten en feesten”, vertelde Ruben.

“Ik zie mij hier zeker nog langer werken. Of ik nog een volgende opleiding wil volgen, daar ben ik nog niet helemaal uit. Wat ik verder nog graag zou willen doen in de toekomst, is het begeleiden van BBL’ers of iets in een leidinggevende functie. Ik wil wel in de productie werken dus zo iets als een meewerkend voorman lijkt mij dan wel gaaf”, vertelde Ruben.

“Er zijn vele soorten werkzaamheden voor medewerkers. Of je nu graag last of bezig wilt zijn met mechatronica. Alle onderdelen worden namelijk in eigen huis geproduceerd. Voor mijzelf vind ik het ook fijn dat er veel leeftijdsgenoten werken”.