Nieuwe trailer voor Conestoga Meat


Binnenkort verschepen we een nieuwe veetrailer naar het Canadese Breslau. De oplegger is al de zesde welke we leveren aan de Canadese klant, Conestoga Meat in de staat Ontario.

Conestoga Meat is een coöperatie waarin ook een aantal Nederlandse varkenshouders zitten. In 2016 zocht het bedrijf een efficiëntere en betere manier van het transport van varkens. De Amerikaanse opleggers voldeden niet aan de eisen die het bedrijf stelde aan snel laden en lossen, eenvoudig schoonmaken en vooral diervriendelijk transport. Berdex kwam in contact met het bedrijf en dat resulteerde in de bouw van speciale opleggers voor Canada. Het gaat om vier assers met een meeloop- gestuurde liftas met enkele montering 385/65 r22,5 banden en drie starre assen met 11r22,5 banden in dubbele montering. De toegelaten aslasten voor deze SAF assen bedragen 8,5 ton voor de voorste as en 25,5 ton voor het triple stel. De kingpin druk bedraagt 14 ton.

De opleggers zijn 16,20 meter lang, 260 cm breed en 415 cm hoog, geheel volgens de lokale wetgeving. Vijf exemplaren rijden inmiddels in Canada, de zesde gaat één dezer dagen de boot op naar Halifax. De nieuwste versie is de eerste met geforceerde dwars ventilatie waarbij de chauffeur in de cabine van iedere verdieping de temperatuur kan zien, instellen en controleren.

De opleggers zijn voorzien van drie dekken waarvan er twee met klapvloeren. Het bovendek is voorzien van een binnenbrug. Door deze voorzieningen kunnen de varkens zelf naar boven lopen, zonder dat de laadklep daarvoor helemaal omhoog moet. Het resultaat is dat er zeer snel geladen en gelost kan worden. Het dak van de oplegger is liftbaar waardoor de chauffeur eenvoudig kan laden en het interieur kan reinigen na het lossen.

Berdex leverde en bouwde ook de speciale losdocks bij de slachterij in Breslau waardoor de aansluiting van de opleggers optimaal is. Het lossen van een oplegger vol varkens (ca. 260 stuks van 130 kg) gebeurt in slechts acht minuten.

Speciale dank naar Fons van den Berkmortel voor het verzorgen van het trekkend materieel tijdens de fotoshoot afgelopen zaterdag.

Specificatie Waarde
Type ventilatie Dwarsgeventileerd
Aantal lagen 3 lagen
Type vloer Klapvloer
Type dak Parapludak
Type as Starre as, Stuur as
Aantal assen 4 assen
Type voertuig Trailer

Al onze oplossingen


Conventioneel geventileerde voertuigen
Conventioneel geventileerde voertuigen
Degelijke, eenvoudige en inzet betrouwbare techniek
Meer info
Dwars geventileerde voertuigen
Dwars geventileerde voertuigen
Temperatuur gestuurd klimaat, makkelijk te reinigen en minder stress voor d
Meer info
Geconditioneerde voertuigen
Geconditioneerde voertuigen
Met een geconditioneerd voertuig biedt Berdex de veiligste manier van vervo
Meer info
Vloeren
Vloeren
Kies voor een klapvloer, een beweegbare vloer of een combinatie daarvan
Meer info
Berdex laadlift
Berdex laadlift
Een degelijk, efficiënt en bedrijfszeker Berdex ontwerp
Meer info
Bulkvoeder wagens
Bulkvoeder wagens
Betrouwbare, gemakkelijk te bedienen en kosten efficiënte oplossingen
Meer info
Ontsmettings systemen
Ontsmettings systemen
Voor een veilig vervoer van vee zijn goede ontsmettings oplossingen een mus
Meer info
Laad- en losbruggen
Laad- en losbruggen
Voor sneller laden en lossen
Meer info
Berdex Mini Max
Berdex Mini Max
De MINI-MAX compact met maximale prestaties
Meer info

De voordelen van een Berdex